3D-PRINTER SKAPAR NYA MÖJLIGHETER

Gluetec Piteå investerar i en modern 3D-printer från marknadsledande BCN3D. Utrustningen kommer bland annat att användas vid framställning av prototyper och interna poduktionshjälpmedel vilket också skapar nya möjligheter för Gluetecs kunder.

Den nya 3D-printern av modell Sigma R19 har redan tagits i bruk av Gluetec Piteå. Verksamheten som förvärvades av Gluetec AB under 2017 erbjuder legotillverkning av mindre detaljer med hög precision. Kompetens och resurser finns också för kompletta åtaganden, hela vägen från problemlösning till färdig produkt. I den befintliga maskinparken finns bland annat svarvar, fräs och 5-axliga multioperationsmaskiner. Främst kommer den nya utrustningen att fungera som ett internt produktionshjälpmedel. Printern kommer att underlätta framtagningen av prototyper och fixturer tack vare möjligheten att på ett snabbt och enkelt sätt ta fram formmässigt komplicerade delar. Sigma R19 har bland annat stöd för att printa i PLA, PVA, PET-G, ABS, TPU, nylon och olika kompositmaterial, upp till dimensionerna 210 mm x 297 mm x 210 mm. Detta innebär nya spännande möjligheter inom produktutveckling och innovativa lösningar.

Andreas Jalar är ansvarig för verksamheten i Piteå och ser fram emot att utnyttja möjligheterna med 3D-printern i dialog med Gluetecs kunder och samarbetspartners:

– I rollen som utvecklingspartner och problemlösare är det praktiskt att vi nu har möjlighet att arbeta ännu friare och hitta andra lösningar som inte är möjliga med traditionella bearbetningsmaskiner. Precision och kvalitet är viktiga faktorer för våra kunder och vi ser fram emot att hjälpa våra uppdragsgivare med deras utmaningar på ett ännu mer effektivt och kreativt sätt.

Frågor som rör metallbearbetning och legotillverkning besvaras av Andreas Jalar, andreas@jalar.nu.

Mer information om Gluetecs erbjudande hittar du här.