Produktionslokal för trådtöjningsgivare

VÄRLDSLEDANDE KUNSKAP UPPMÄRKSAMMAS I DAGENS INDUSTRI

Gluetecs spetskompetens inom trådtöjningsteknik uppmärksammades nyligen i ett av Sveriges ledande affärsmagasin. En intervju med Dagens industri, inramad av Gluetecs okonventionella produktionslokaler med inspiration från Italien, publicerades den 13 december. 

Varje år tillverkar produktionen i Sorsele mellan 20 000 och 30 000 momentgivare för användning i den globala bilindustrin. Den avancerade teknologin är ett resultat av närmare 30 års kundnära utveckling och kan appliceras på en rad industriella områden världen över.

Själva miljön för produktionen är en aning okonventionell. Fabriksgolvet vid Gluetecs huvudkontor, mitt i hjärtat av Lappland, har utformats som en liten Italiensk by med piazza-inspirerad gatubelysning och cafémöbler. De första delarna av inredningen introducerades för över 20 år sedan och har med tiden vuxit till att omfatta en liten matsal och fikarum. Många av stugorna rymmer dessutom fullt utrustade arbetsstationer och utöver att bidra till en trevlig arbetsmiljö hjälper de även till att minska ljudnivån från produktionen.

”Vi har en ganska tyst arbetsmiljö för att vara ett industriföretag. Med stugorna får vi en annan inramning”, säger Gluetecs VD Helena Back.

Hela artikeln från Dagens industri finns att läsa här:

https://www.di.se/nyheter/varldsledande-teknik-levereras-fran-italiensk-by-i-lappland/